FAQ Artist Norge

👋 Välkommen till Songfoxs hjälpcenter! Vi finns här för att svara på dina frågor. Hittar du inte vad du letar efter? Skicka ett meddelande till vårt supportteam på support@songfox.se eller fråga i chatten!

1. Om Songfox

Vad är Songfox?

Songfox är en unik plattform som sammanför artister med människor som vill skapa personliga låtar som gåvor eller presenter till sina nära och kära.

2. Bli en Artist

Kan jag arbeta med Songfox på deltid?

Ja, det är möjligt att arbeta deltid som artist på Songfox. Du har full frihet att välja hur många bokningar du vill acceptera, baserat på din egen tillgänglighet och kapacitet. Det finns inga krav eller förpliktelser, och att vara en del av Songfox-communityn är helt kostnadsfritt. Många av våra artister använder Songfox som ett komplement till sina studier, sitt ordinarie arbete eller sin egen musikkarriär.

Kan jag arbeta med Songfox som artist även om jag inte bor i Sverige?

Ja, det är möjligt att arbeta med Songfox som artist även om du inte bor i Sverige.

Hur blir jag artist på Songfox?

Det är enkelt att bli en del av Songfox community. Du börjar med att skicka in en ansökan och skapa en testlåt. Din testlåt kommer sedan att granskas av vårt team, som kommer att kontakta dig för att diskutera nästa steg.

3. Arbeta som artist

Hur mycket tid har jag som artist på mig att skapa låten?

Tidsramen för att skapa en låt är 10 dagar, och med expressleverans mellan 3-8 dagar. I genomsnitt bör det ta mellan 1-4 timmar att skapa Songfox-låtar.

Hur fungerar Songfox för artister?

Som artist på Songfox får du möjlighet att skapa personliga och skräddarsydda låtar till kunder. Du får tillgång till orderinformation och kan sedan skapa en originallåt baserad på kundens berättelse och önskemål. Allt sker via en app som meddelar dig när du har fått en beställning, där du kan välja om du vill acceptera eller avböja beställningen.

Vilken typ av låtar skapar jag som artist?

Som artist på Songfox har du möjlighet att skapa låtar i en mängd olika genrer och stilar, t.ex. pop, rock, country och R&B. Varje låt ska vara minst 2,3 minuter lång och innehålla en struktur som inkluderar intro, vers, refräng, brygga och outro. Låtarna skräddarsys alltid efter kundens specifika önskemål.

4. Betalningar och skatter

Hur fungerar det med skatter?

Om du väljer att ta emot betalningen via ditt företag ansvarar du själv för att hantera alla skatter och sociala avgifter. Om du däremot tar emot betalningen som privatperson fungerar Gigapay som din arbetsgivare och tar hand om alla skatter och sociala avgifter åt dig.

Hur fungerar betalningen för artister på Songfox?

Artisten erhåller 50% av det totala beloppet på 2495 kr per låt. Om kunden beställer ytterligare verser, noterextra tjänster som expressleverans, får artisten också 50% av den extra ersättning som betalas för dessa tjänster. 

Utöver grundpriset på 2495 kr för varje låt, finns det flera tilläggstjänster som kunden kan välja, inklusive extra verser, expressleverans och noter. Av det totala beloppet som kunden betalar för dessa tilläggstjänster erhåller artisten 50%. Många av våra kunder väljer också att lämna dricks, och beloppet går oavkortat direkt till artisten.

5. Support

Vilken typ av support erbjuds till artisterna på Songfox?

Songfox tillhandahåller support till sina artister genom en dedikerad kontaktperson och kundtjänstteam. Du kan få hjälp med tekniska frågor, betalningar och eventuella bekymmer som kan uppstå under skapandet av låtarna. Det är löpande workshops som utförs av våra våra artister och kan alltid ses i efterhand.

6. Använda egna Låtar

Kan jag använda mina egna låtar som artist på Songfox?

Ja, som artist på Songfox har du möjlighet att använda dina egna låtar som referensexempel för att visa din stil och talang för potentiella kunder.

Kan jag återanvända material från tidigare skapande låtar?

Ja du kan återanvända 50% av tidigare skapade låtar via Songfox

Säkra transaktioner

Transaktioner hanteras med bankmässig säkerhet.

Enkel utcheckning

Vår säkra kassa är snabb och enkel att använda.

Kontakta oss

Har du frågor? Ta kontakt med oss när som helst.

✨ Ge bort en gåva som berör ✨

Inga fler produkter finns att köpa