Svenska startup-bolaget Songfox tar in pengar till sin marknadsplats för personliga låtar

STOCKHOLM, SVERIGE – Songfox är en ny tjänst som kopplar samman begåvade artister, låtskrivare och musikproducenter med personer som vill ge bort en unik och personlig låt i present. Efter en smyglansering under våren har teamet bakom tjänsten säkrat kapital för att skala upp sin plattform. 


Bland bolagets investerare återfinns Therése Liljedahl, SVP, Live Nation International och styrelseordförande Sponsrings & Eventsverige, samt grundarna av Corite, Mattias Tengblad och Emil Angervall tillsammans med Peo Nilsson, den sistnämnda även aktiv inom Sting. Med i finansieringsrundan finns även Mårten Larsson via Signeture Sthlm AB och Pontus Lindwall, grundare och VD för Betsson Group.


På Songfox hemsida kan du enkelt få en helt unik och personlig låt tillägnad vem som helst, eller vad som helst. Artister, låtskrivare och producenter knutna till Songfox skapar musik och text baserat på önskemål från kunderna. Resultatet är en nyproducerad låt som du kan ge bort på bröllopet eller dansa till på företagsfesten. Den som vill kan även få sin musik publicerad på Spotify och då behålla pengarna som den genererar.

"Vi är väldigt glada över att ha säkrat denna finansiering. Det bekräftar vår vision och kommer att ge oss resurser vi behöver för att fortsätta förändra hur musik skapas och konsumeras. Vi har redan sett hur vår plattform uppskattas av de som köper låtar samtidigt som det är ett kul sätt att få en ny intäkt för våra artister", säger Hannes Bernhardsson, VD på Songfox.

Songfox vill erbjuda en unik upplevelse för dem som letar efter den perfekta presenten till bröllop, födelsedagar, årsdagar, och alla andra tillfällen där en personlig låt från en artist känns som något utöver det vanliga. Genom att matcha både mer etablerade artister och nya talanger med ett enkelt sätt för kunderna att beställa sin låt kan Songfox leverera unika, personliga sånger snabbt och med hög kvalitet.

För mer information om Songfox, besök www.songfox.se eller kontakta oss på press@songfox.se

Om Songfox 

Songfox grundades i slutet av 2022 av Hannes Bernhardsson, Erik Linzander, Douglas Christenson & Ragnar Broström. Plattformen matchar begåvade artister med kunder som vill få personliga sånger för speciella tillfällen. Genom att ge artister en ny möjlighet att tjäna pengar på sitt hantverk och samtidigt leverera ovärderliga minnen till kunder över hela Europa, är Songfox en pionjär inom musikbranschen.

✨ Ge bort en gåva som berör ✨

Inga fler produkter finns att köpa